Kedvezményezett neve: "PALETT-EX" Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: " A Palett - Ex Kft. innovatív gépbeszerzése Stromab Matrix TR 600 optimalizáló fűrész keretében”

A szerződött támogatás összege: 5 787 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):  50 %

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2018.10.17.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-01091

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ügyvezető, Badics László felsőfokú végzettséggel, 37 év vezetőként eltöltött munkaviszonnyal rendelkezik, amelyből 24 évet a faipari szakmában szerzett. Fentiek tükrében tisztában van azzal, hogy jelenleg mely gépeket érdemes megvásárolni, melyek a legprofibbak, melyek felelnek meg leginkább a cégnek ár-érték arányban. Mindezeket mérlegelve egy olasz gyártmányú eszközre esett a választás. A Stromab Matrix TR 600 optimalizáló fűrész egy olyan sorozatdaraboló körfűrész amely a magas termelékenységet és a modern technológiát ötvözi egy gépben. A berendezés rendkívül sokoldalúan programozható akár az egyes fahibák kiejtésében, akár nagy sorozatú szabott anyagok előállításában, vagy az egyes darabok optimális kihozatalának megválasztásában. A fenti bonyolult munkafolyamatok programozása mégis egyszerűen megoldható felhasználóbarát kialakításának és menü rendszerének köszönhetően. Technológiai újdonságot jelent a vállalkozás számára, mert a fenti géppel egyszerűen és gyorsan végezhető munkafolyamatokat eddig több ember sokkal lassabban és sokkal több hibával végezte.

A jövő évtől várhatóan növekednek azon feladataik, amelyeket eddig manuálisan végeztek a fenti gép hiányában (hatékonyságnövelés). Piacaik megtartása és bővítése szempontjából mindenképp indokolt a beszerzésére. A fejlesztés nyomán külföldi cégek beszállítójaként kívánnak az eddiginél eredményesebben bekapcsolódni a fűrészáru piacra és jobb piaci pozíciókat elérni. Jelen projekt keretében olyan eszközbeszerzés valósult meg a Kft-nél, amelyek a támogatást igénylő vállalkozásnál a támogatási kérelem benyújtásakor nem álltak rendelkezésre és beszerzésük révén lényegesen módosított eljárás, technológia alkalmazására, piaci bevezetésére került sor.

2021

• a kedvezményezett neve: "PALETT-EX" Faipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

• a projekt címe: 59,4 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése a "PALETT-EX" Kft.
telephelyén

• a szerződött támogatás összege: 9 300 500,- Ft 

• a támogatás mértéke: 55 %

• a projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretein belül egy 59,4 kWp névleges teljesítményű hálózatba tápláló napelemes rendszer telepítése valósult meg, 135 db SHARP NUJD440 monkristályos (PERC technológiás) napelemmodul, 2 db Solaredge SE 25K WLAN (online monitoringra alkalmas) hálózatba tápláló inverterrel.

       • a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.08.31.

• projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01028